Мексик маягаар халуун ногоотой лууван дарах арга

478784887
Мексик ресторанд өгдөг дарсан халуун ногоотой лууван, шарсан чипс, салсаа үнэхээр амттай гэлцдэг. Энэхүү гайхамшигт амттай халуун ногоотой дарсан лууван хийх аргыг орууллаа. Хүнсэндээ хачир болгон ашиглахаас гадна их хэмжээний халуун ногоотой учир ямар ч төрлийн хоолонд бага хэмжээгээр хэрэглэхэд хангалттай.

2013-06-30-04-34-32-pm
Орц

  • 900 гр лууван, босоогоор нь 1/4 хэмжээтэй хэрчсэн байна. (Сүүл болон үзүүрийг нь тасалж, сайтар хальслаарай.)
  • 5 ширхэг сармис арилгаад хэрчиж бэлдэнэ
  • 1 1/2 аяга цагаан цуу (1 аяга =250мл, 5-6% хүчиллэгийн хэмжээтэй цуу ашиглана. Орос зарим уксус 70% байдаг шүү)
  • 1 1/2 аяга ус  (1 аяга =250мл)
  • 10 ширхэг лаврын навч бүхлээрээ
  • 8 чинжүүний үр(үрлэн перци)
  • 1 1/2 цайны халбага давс
  • 170 грам хатаасан ногоон чинжүү

Заавар
1. Шилтэй сав болон таглаагаа ууранд ариутгана. Халсан саваа гаргахдаа цэвэрхэн хавчуур ашиглаарай.
ariutgah

2. Том саванд ургамлын тос хийж халаагаад хэрчсэн сармисаа 2-3 минут хуурна. Галаа унтраагаад дараа нь болгоомжтой цагаан цуу болон чинжүүний үр ( хар перцний үр ), лаврын навч, давсаа хийнэ. Харин одоо хамгийн бага гал дээр үл ялиг халаах маягтай 5 минут байлгана. Одоо усаа хатаасан ногоон чинжүүтэйгээ(жижиглэж хэрчиж бэлдэнэ) хамт нэмээд ахиад 10 минут орчим зөөлөн гал дээр халаана.

3. За энэ процесс явагдаж байх үед хагас цайны халбага давстай буцалж буй усанд хэрчсэн луувангаа хийж 3 минут орчим буцалгана.

4. Харин одоо луувангаа шүүгчээр усыг нь сайтар шүүж аваад халуунаараа байгаа уусмалдаа хийнэ. 50 секунд орчим өндөр гал дээр бариад галаасаа холдуул.

5. Одоо ногоогоо савандаа багтахаар нь хийж уусмалаа савны амсараас 12 мм зай үлдээхээр хийж дүүргэнэ. 2 саванд багтаж байвал сармис болон лаврын навчаа тэнцүү хувааж хийгээрэй.
DSC_0195

6. За удаан хугацаагаар хадгалах зориулттай дарахаар бол өргөст хэмх дардаг шигээ сайтар таглаад бөөрөөр нь татахаар буцалж буй усанд 10 орчим минут буцалгаад гаргана. Шилний таг дотогшоогоо хонхойсон байвал маш сайн. Тасалгааны хэмд хөргөх хэрэгтэй. Ингээд Мексик маягаар дарсан халуун ногоотой дарсан лууван маань бэлэн боллоо.

Таньд таалагдсан бол лайк шэйр хийхээ мартваа 😉

Сүүлд манай сайтад тавигдсан ногоо дарах жоронд орсон цагаан цууны талаар хүмүүс их асууж байгаатай холбоотой ямар цуу ашиглах талаар сануулга өгье. Ихэнх гадаад цууны хүчиллэг хэмжээ 5-6 % (Алимны цуу , виноны цуу, будааны цуу гэх мэт), мөн цэвэр цагаан цуу 4-7% тай байдаг харин хуучин орос цууны хүчиллэг 70% байдаг шүү
tsuu_warning

Сэтгэгдлүүд

Та юу гэж бодож байна?

Your email address will not be published.




  1. нямаа[103.26.193.39]3 years өмнө

    opoc 70% уусмалын цуу олдохгуй юмаа хеден % ийн цуу болох бе

  2. Purevdorj Binderya[180.149.78.23]3 years өмнө

    ♥★☆♡☎♨♀♠♤

  3. Oogii[112.72.13.183]3 years өмнө

    Хийх үзэх гэсэн юм 1 1/2 аяга гэж байгааг сайн ойлгохгүй байна. /1 бүтэн 1/2 аяга/ /1-ээс 1/2 аяга/ гэж байга юм уу хэлээд өгөөч

  4. TSEDO[112.72.13.243]4 years өмнө

    Админд баярлалаа, ЦАГ ҮЕ- ээ олсон ҮНЭТ зөвлөгөө байна. Найзууд маань НАМРЫН УРГАЦ- аа хураагаад ШУУДАЙ ЛУУВАН бэлэглэсэн юм, АМТ гэж янзтай энэ ЖОРоор ДАРШИЛж өвөл ГЭР БҮЛ, НАЙЗУУДаа дайлнаа, найзууддаа ИЛГЭЭЕ*

  5. zaya[112.72.11.103]4 years өмнө

    Tsagaan manjin darah arga zaaj uguuch humuusee

  6. masha[176.118.212.131]4 years өмнө

    vinegariig udaan hugatsaatai bailgaj boldiin boluu ongoilgosonoos hoish her udaan heregledeg yum boloo ard zaawriig n oilgodguie

    • Админ[202.131.228.66]4 years өмнө
      Админ

      torloosoo hamaarna. Ern bol vinegar bol hunsiig udaan hadgalah zoriulalttai huchliin nairlagatai uusmal. Ern bol zov hadgalsan bol ongoilgosonii daraa udaan hguatsaagaar hadgalj bolno. Ter tusmaa white vinegar bol hamgiin uddag

  7. Temka[203.194.115.98]4 years өмнө

    Би сая гэртэй хийж үзлээ. Амт бол үнэн гайхамшигтай боллоо. Гоё мэдээлэл орлуулсан админд баярлалаа

    • Админ[202.131.228.66]4 years өмнө
      Админ

      zurgiin avaad manai facebook huudasruu yumuu mommy circle group deer oruulaad uguuch busad humuus harag :D

  8. shine[103.26.193.7]4 years өмнө

    бас ногоон чинжүү нь халуун чинжүү юу амтат чинжүү юу?

  9. shine[103.26.193.7]4 years өмнө

    1 1/2 аяга давс, бас цуу гэсэн нь 1 аяга+1/2 аяга гэсэн үг үү?

    • Админ[202.21.106.250]4 years өмнө
      Админ

      tiimee 1+1/2 gesen ug tehdee davs maani tsainii halbaga shuu !

      • mooj[103.23.51.4]1 year өмнө

        tsainii halbaga n ali n yum bol kkkk hoolniih n ali n we oilgohguum

Таны сонирхолд